divendres, 30 de març del 2018

30.03.2018 Spartak Widnoje - UESC: From Russia with love

Quan es juga un torneig top ja se sap que et pots trobar amb rivals de primeríssim nivell i que t’ho poden fer passar malament.

Avui ha estat un d’aquests dies en què s’ha sofert un dur correctiu però és de justícia dir que les noies de la UESC han ofert una bona impressió i han plantat cara durant una mica més de mig partit, per acabar exhaustes i col·lapsades en els minuts finals.
Les rivals, les russes del Spartak Widnoje eren més altes, més fortes i molt més treballades tècnica i tàcticament. Un conjunt candidat al triomf final sens dubte.

En un inici igualat i de tempteig, amb molts nervis per ambdues parts, les ganes de fer-ho bé han fet precipitar el joc cometent errades no forçades. Fins passat el segon minut de joc no hi ha hagut la primera cistella. Les blanques aprofitaven el potencial atlètic per robar pilotes i sortir amb un contraatac letal, que les hi ha permès agafar les primeres diferències. Les negres havien de fer grans esforços per estar a l’alçada. Final del primer quart, 14 a 6.

En el segon tram l’Spartak ha carregat el joc interior. Les seves pivots, molt més altes que qualsevol de les negres, feien estralls dins la pintura. Malgrat tot, les noies de Marc Játiva feien un paper més que digne, amb ajudes defensives fins on podien, a costa d’una gran despesa física. El gran problema era que en atac pràcticament no arribaven a llançar ja que tenien moltes dificultats per aconseguir posició de tir. Mitja part: 31 a 8.

Després del descans, ja s’ha començat a veure que el cansament passaria factura. Així, els atacs han superat les defenses però en diferent proporció. Les blanques corrien i encistellaven, amb molta superioritat sota els cèrcols, mentre les santcugatenques anotaven amb comptagotes però amb una mica més d’encert. La distància però, era ja insalvable: 51 a 15.

L’últim quart ha estat clarament sobrer. Les noies de l’Spartak han treballat de valent amb una pressió duríssima que no permetia les negres gairebé passar de mig camp. Pèrdues de pilota, passades imprecises, passes, dobles, faltes personals. Tot un reguitzell d’inconvenients que ha accentuat el diferent nivell entre els equips desembocant finalment en un marcador molt contundent: 78 a 16.

Aquest resultat, combinat amb la nova victòria russa sobre el CB Grifeu Llançà, fa que la UESC es classifiqui per a quarts de final com a segona de grup. Esperem a les primeres del grup C per comprovar demà al matí, fins com de lluny poden arribar aquestes noies.