diumenge, 4 de març del 2018

03.03.2018 Sant Quirze Bàsquet Club B - UESC: Give me five!

Èpic partit el viscut ahir al gimnàs municipal de Sant Quirze del Vallès en la visita a la pista del líder imbatut després de sis jornades de lliga.

Orgull en vena: la UESC ha aconseguit finalment esdevenir un equip. Manquen coses per polir, és clar, però va per bon camí. El nivell d'entrega, fortalesa mental, solidaritat entre jugadores, seriositat defensiva, col·locació i lluita pels rebots va ser màxim. Van creure en la victòria i van aconseguir superar totes les dificultats i els obstacles diversos amb què es van trobar.

Però anem a pams. El primer parcial va ser molt igualat, amb un Sant Quirze que va deixar clar des de la botzina inicial quines serien les seves senyes d'identitat: pressió forta, posar mans en totes les jugades, obstaculitzar les línies de passada i no permetre cap cistella fàcil rival. Les noies de Marc Játiva, ahir de blanc, lluny d'arronsar-se, van plantar cara oferint oposició amb les mateixes armes.

D'aquesta manera, el partit va arrancar ja molt intens des de bon començament, i no va decaure en tot el partit, ans el contrari.
En els primers minuts, completa igualtat, i només en els darrers dos, les locals van situar-se cinc amunt que es van quedar en tres després d'una cistella visitant gairebé al finalitzar (15-12).

El segon quart va ser local. Amb una defensa molt i molt forta, les negres van mostrar contundència i una bona de sortida de pilota, aconseguint posicions de llançament còmodes però llunyanes, demostrant la seva fortalesa en el tir exterior. Per contra, les santcugatenques anaven una mica de bòlit sense perdre en cap moment la cara al partit i sense enfonsar-se. En altres moments de la temporada, les rivals s'haguessin allunyat gairebé definitivament, però ahir no. La diferència va augmentar, cert, però la sensació de competitivitat hi va ser present sempre, la qual cosa deixava esperances a l'afecció que s'havia desplaçat a Sant Quirze. Marcador, 34 a 25.

Després del descans la UESC va començar a posar una marxa més. El joc es va tornar a equilibrar amb els mateixos termes que a l'inici, amb la diferència que a mesura que anaven passant els minuts la pressió per guanyar i donar un pas important per l'esdevenir de la lliga anava influint en les decisions de les jugadores. La grada també s'anava escalfant i els crits d'ànim d'una i altra banda del pavelló cada cop eren més evidents i sorolloses. La lesió d'una jugadora blanca va ser l'únic instant de silenci momentani. Amb tot això, es va arribar al minut quinze amb avantatge encara local (49-41).

Però no va ser fins l'últim quart quan tot va esclatar. Una cistella inicial de la UESC situava les blanques a tan sols sis punts i ja es va veure que la remuntada era possible. Les noies del Sant Quirze també ho van percebre i ho van gestionar malament.
Les blanques, amb una pressió asfixiant i lluitant totes i cadascuna de les pilotes dividides fins la sacietat, provocaven molts errors en les locals que a poc a poc anaven perdent confiança i s'embolicaven en un joc travat i poc vistós.
A la graderia, els seguidors de la UESC celebraven cada robatori, cada cistella, cada bona acció com si fos la definitiva. Els crits de "UESC, UESC" ressonaven per tot, mentre l'afecció local era més tímida en el seu suport.
Així, les diferències es van anar reduint a poc a poc, punt a punt. L'ingent treball defensiu de les cadets va col·lapsar el Sant Quirze que tan sols va anotar vuit punts en aquest període.
A manca de poc més de dos minuts per l'acabament, es va capgirar el marcador. A partir d'aquest instant, nombroses imprecisions per ambdós conjunts, moltes faltes personals i tirs lliures i l'emoció a flor de pell.

Les visitants aconseguien la màxima diferència però no estava res decidit. Amb 55 a 58, temps mort local. Jugada ràpida que acaba amb falta personal. Dos tirs, dos encerts. 57 a 58 amb mig minut per endavant. Temps mort visitant. Jugada de circulació de pilota però amb poc encert al mirar d'encarar cistella. Robatori local amb vuit segons de marge. Transició ràpida però recuperació de la posició blanca que impossibilita l'entrada a cistella. Passada enrere i llançament de mitja distància sobre la botzina final que a diferència d'altres fases del partit, no toca ni anella.
Final del partit. 57 a 58 i victòria santcugatenca amb els seguidors embogits celebrant amb aplaudiments i abraçades el triomf merescut.

Amb aquest resultat, la Unió Esportiva Sant Cugat continua comptant per victòries els partits i ara sí que es pot dir que aspiren a tot. La setmana vinent, la de descans per l'acabament de la primera volta, recuperaran els partits pendents, dos partits en dos dies i comprovar, si per fi, es situen en primera posició i són campiones d'hivern.

Fins el cap de setmana vinent, força UESC!

Com sempre, trobareu totes les fotos (i algún video...) del partit a l'àlbum Google: