diumenge, 18 de març del 2018

17.03.2018 CE Xamba Vilafranca A - UESC: La lesió fa la força

Important i treballada victòria l'aconseguida aquest dissabte per les noies de Marc Játiva i Ingrid Monclús a la difícil pista del CE Xamba.

Les santcugatenques, amb tres lesionades a les seves files van haver de suar de valent per a tirar endavant un partit que a voltes estava força complicat.

Els primers minuts eren de tempteig inicial per valorar les forces de cada equip. A poc a poc però, l'empenta de les locals va aconseguir obrir escletxa i trobar bones posicions de tir i anotar amb facilitat. El joc visitant per contra, esdevenia cada cop més dens i feixuc, tenint dificultats per trenar bones jugades. Així, en els últims compassos del quart, les vilafranquines aconseguiren la màxima renda, 8 punts (22-14).

A partir d'aquí, el partit va agafar una altra dinàmica. Les negres van començar a defensar amb intensitat màxima i feien prendre males decisions a les locals, que perdien pilotes amb facilitat i ja no jugaven amb la fluïdesa anterior. D'aquesta manera, les visitants anaven a poc a poc agafant confiança i retallant diferències. Una cistella prop de la botzina final, deixava la UESC a tan sols dos punts per sota, 28 a 26.

Després del descans, la tònica continuava essent la mateixa. Les jugadores de la UESC agressives, segures de sí mateixes i amb força coordinació tant ofensivament com defensiva, col·lapsaven les taronges, que tenien molts problemes per trenar alguna jugada amb cara i ulls. Fins passats quatre minuts de joc no van aconseguir la primera cistella, anotant tan sols cinc punts en aquest període. Malauradament, les negres no van treure més rendiment del seu millor fer ja que no estaven encertades de cara a cistella i erraven situacions clares prop de l'anella. Amb tot, van aconseguir capgirar el marcador i posar-se per davant (33-35).

El darrer quart va ser més caòtic i esbojarrat. Les negres van sortir molt convençudes de la victòria i de seguida van agafar distància. Amb nombroses ajudes defensives i un joc de combinació de qualitat, obtenien bones situacions de tir i l'encert va començar a acompanyar-les. Així, van aconseguir en un tres i no res onze punts de renda i tot semblava dat i beneït. Va ser aleshores quan una sèrie de temps morts i un canvi a defensa en zona local va destarotar les visitants, que es precipitaven en els atacs i facilitaven una ràpida i senzilla sortida en contraatac al Xamba, que van aprofitar-ho per acostar-se perillosament. Les grades treien fum amb crits de suport d'una i altra afecció.
Malgrat això, les santcugatenques no es van atabalar i van asserenar el joc, encarant els darrers atacs amb més cap i paciència, minimitzant les pèrdues i rendibilitzant els atacs. D'aquesta manera es va arribar a la fi del partit amb victòria visitant per 50 a 53.

Amb aquesta victòria la Unió Esportiva Sant Cugat continua liderant la lliga juntament amb el Sant Quirze.
Ara aturada per Setmana Santa. Temps de recuperar les lesionades i encarar el prestigiós torneig MIC a terres gironines.