dissabte, 1 d’octubre del 2016

01.10.2016 FC Martinenc B - UESC: Els nervis del debut

Primer partit en la nova i desconeguda categoria A de cadet per les noies de la UESC.

Amb un grup amb clubs competidors de qualitat, el primer partit ha estat a pista del Martinenc B, un grup sòlid de jugadores que ha superat les santcugatenques en la major part de fases del partit infringint-les la primera derrota per 67 a 36.

Amb la nova estructura temporal i regit ja per normes FIBA, les negres han sortit al parquet amb la incertesa del potencial rival i també perquè no dir-ho, de les seves pròpies possibilitats.
Així, els primers deu minuts ha tingut un inici dubitatiu per part visitant que ha permès tres cistelles consecutives locals sense rèplica. A poc a poc, el joc s'ha anat equilibrant però sense redreçar la diferència ja que la major grapa local amb control absolut del rebot tant ofensiu com defensiu, ha fet que el marcador s'eixamplés fins a un 22 a 13.

El segon quart ha estat més travat, amb poc joc fluid i les defenses han superat els atacs en línies generals. De tota manera, la UESC no es sentia còmode a la pista i no aconseguia trenar bones combinacions. Així, les diferències han anat creixent fins arribar al descans amb un resultat de 35 a 17.

A la represa, les noies dirigides aquesta temporada per Quim Valle han sortit més motivades i per instants s'ha vist aquella tensió i contundència que les havia caracteritzades en anys anteriors. Tot i això, el control dels espais i de les posicions continuava essent de les vermelles que seguien manant sota cistella, fet que els hi permetia segons i tercers llançaments, fent infructuós l'intent de retallar punts.
Amb tot això, al finalitzar el minut trenta el marcador era de 52 a 30.

Finalment, el darrer quart ha estat potser el més fluix de tots. Amb cap esperança de remuntar, les jugadores de la Unió Esportiva Sant Cugat han fet nombroses errades en les passades, tenint molts problemes per treure la pilota de fons i permetent d'aquesta manera, bàsquets fàcils a les barcelonines. La pilota semblava cremar de les mans i no hi havia idees clares de joc conjunt. D'aquesta manera, s'ha arribat al final del matx amb l'esmentat resultat de 67 a 36.

Aquesta derrota només indica que hi ha molta feina a fer i que la nova categoria serà dura i caldrà treballar amb la mateixa duresa si és vol continuar progressant i millorant, que és del què es tracta.
Molta sort a les jugadores i al cos tècnic, que tenen per endavant una temporada que serà de ben segur apassionant i enriquidora per a tothom.

La setmana vinent, estrena a casa davant el Gramenet BC.