diumenge, 29 de maig del 2016

Torneig de fi de temporada al Prat de Llobregat: Passen curs però amb alguna assignatura pendent

Torneig organitzat pel CB Prat aquest dissabte amb la participació, a banda de l'equip local i la UESC, del Gramenet BC i Les Corts UBAE.

El format era de final four. La primera semifinal enfrontava al Gramenet BC i la UESC.

En un inici amb molt bon bàsquet, les santcugatenques no traslladaven al marcador tot allò que feien bé a la pista. Bons moviments, circulació de pilota i treballats atacs que culminaven en tirs francs i fàcils ben buscats però que una vegada i una altra eren errats. Per contra, una bona defensa en primera instància que dificultava els llançaments de les jugadores de Santa Coloma no era suficient ja que no es tancava bé el rebot i permetia, ara sí, llançaments senzills que acabaven dins el cèrcol.
Amb aquesta situació, després dels deu primers minuts, el resultat era de 13 a 3 en contra de la UESC.

Però les noies d'Oriol Català no volien ser convidades de pedra i van fer un pas més. Amb molta intensitat en totes les facetes, a poc a poc anaven prenent el comandament del partit. Treball en equip, solidaritat i major encert van ser les claus de l'inici de la recuperació. Així, es va arribar a la mitja part amb un 19 a 13 en l'electrònic per les grises del Gramenet.

A la represa, la tònica era la mateixa que els minuts previs: bones decisions tant en atac com en defensa, convenciment en les seves possibilitats i jugant la major part de les vegades, com un equip compacte i coordinat. La manca d'encert no va permetre capgirar del tot el resultat, encarant el darrer període amb un 24 a 23.

L'emoció era màxima, i el públic estava expectant de com es desenvoluparia el tram final. Amb molta concentració per part de totes les jugadores, cada atac valia el seu pes en or. Les faltes personals van augmentar exponencialment, i els tirs lliures prenien especial rellevància. Cap equip s'escapava en el marcador, i s'arribava així als darrers dos minuts amb empat a trenta punts. I si bé les negres no havien fallat mai en els finals ajustats, aquest cop sí. Sempre hi ha d'haver una primera vegada. A manca de poc més d'un minut, un triple estratosfèric d'una jugadora grisa va posar molt difícil la victòria santcugatenca. Les jugadores de la UESC van jugar una mica accelerades i no van poder capgirar la dinàmica. Un tir lliure i una cistella fàcil van acabar de configurar el resultat final: 36 a 30 i la UESC fora de la final.

Mentre familiars i jugadores es prenien un descans, el CB Prat es desfeia folgadament de Les Corts UBAE. Ja estava conformada la lluita pel tercer lloc i la final.

En la final de consolació, les negres, que ja havien superat les seves rivals en la fase prèvia de la lliga, han començat de manera immillorable, amb una autocistella d'una jugadora de les Corts. Anècdota a banda, la UESC ha demostrat un major domini en els aspectes bàsics del joc, deixant clar que volien acabar el torneig amb un bon sabor de boca. Els deu primers minuts han acabat amb un 17 a 8 per les de Sant Cugat.

El segon parcial ha anat pels mateixos camins que el primer: intensitat, bones decisions i alguna jugada tècnicament destacable, que augmentava a poc a poc la diferència entre els dos equips. Així, al descans s'arribava amb 30 a 15 i res feia presagiar cap dificultat per endur-se la victòria per part negre.

Però és clar! Parlem de les nostres estimades noies. I ja se sap, sempre ens tenen reservats alguns minuts de davallada. En aquests moments més baixos, les verdes barcelonines es van apropar en el marcador, situant-se fins a tan sols cincs punts (34-29).

Però les santcugatenques van ser a temps de reaccionar i van tornar a agafar les regnes del matx amb convicció. Potser amb no tant bon joc però amb molta efectivitat, van tornar a distanciar-se amb certa facilitat per acabar guanyant el partit i enduent-se el tercer lloc del torneig per 49 a 36.

Acte seguit, el CB Prat s'ha endut la final amb solvència i ha guanyat el títol enfront el Gramenet BC.
Després, lliurament del premi a la jugadora més valuosa, que ha recaigut en una noia del CB Prat i els trofeus als equips participants.

Cloenda de temporada amb bones sensacions generals però amb el tema del llançament com a aspecte tècnic amb recorregut de millora.

Gràcies a jugadores, cos tècnic i famílies per aquesta intensa i apassionant temporada. La propera, ja a categoria cadet, s'augura farcida d'emocions.