diumenge, 1 de maig del 2016

30.04.2016 1r triangular femení infantil internacional: Bon bàsquet, millors amics

Aquest cap de setmana ha estat especial per les noies de l'infantil.
En reciprocitat al convit que van rebre l'estiu passat des de la vila de Colomiers a França, on les noies d'Oriol Català es van proclamar campiones d'un torneig local, enguany ha estat el club francès el què s'ha desplaçat fins a Sant Cugat per disputar el primer triangular femení organitzat per la UESC. Per completar la terna, qui millor equip que el CBS Barça per acabar de donar volada a la vetllada.

Allotjades en cases de jugadores locals, les visitants han passat tot el cap de setmana fent turisme i amb moltes ganes de bàsquet, de jugar i de compartir. Ha estat una experiència sens dubte molt enriquidora en tots els sentits i a tots els nivells.

Però parlem del joc. El primer partit es disputava a quarts de cinc de la tarda entre la UESC i el CBS Barça. Dos equips de categoria B1 però amb trajectòries i resultats una mica diferents. Un Barça potent, amb jugadores d'alçada i amb voluntat de guanyar el torneig, s'ha pres molt seriosament el partit des del primer minut. Les noies de la UESC, una mica cohibides en aparença per l'entitat del rival, han tingut més voluntat que encert. Ja en el primer quart -de deu minuts- les jugadores de Sant Feliu (Barça) han imposat la seva llei i s'han distanciat en el marcador, amb un resultat de 4 a 19.

Al segon quart s'ha igualat el joc una mica més, però la velocitat i el control del rebot eren visitants i les negres no acabaven d'estar encertades. La circulació de la pilota era lenta i això donava temps al Barça per fixar posicions i fer una bona defensa. Amb tot, la distància anava augmentant, arribant-se al descans amb un clar 15-36.

El ritme continuava sent molt alt a la represa i les santcugatenques no podien seguir en condicions. Es perdien moltes pilotes i s'erraven passades amb freqüència. Tenien molts problemes per treure la pilota jugada i això proporcionava cistelles senzilles a les quadribarrades, que han trencat definitivament el partit (22-53).

Al darrer quart, la major condició física santfeliuenca ha acabat d'evidenciar que encara hi ha molt camí per recórrer en aquest sentit per les noies de l'infantil. Els atacs superaven les defenses i l'intercanvi de cops beneficiava l'equip capdavanter. Així, s'ha arribat al final dels quaranta minuts amb la victòria del CBS Barça per 32 a 78.

Sense gaire temps per descansar, s'ha passat a disputar el segon partit del torneig entre la UESC i el C.S. Colomiers Basket.

Amb un potencial físic molt important, les franceses han imposat un ritme molt alt que ha perjudicat les locals, que no s'havien recuperat encara de l'esforç anterior. Amb una pressió molt forta, aprofitaven els robatoris de pilota per sortir amb molta rapidesa i precisió al contraatac fent nombroses cistelles. 6 a 20 en l'electrònic.

Els següents deu  minuts van ser devastadors. Amb una UESC esgotada -algunes jugadores amb prou feines podien fer dos minuts seguits- els punts es succeïen del bàndol estranger. Ofuscades i sense claredat mental, es perdia la pilota una vegada i una altra sense aturador. El marcador era prou revelador: 10 a 43.

Després del descans, amb una mica de temps per refer-se, la UESC ha aguantat una mica millor, tot i que la diferència continuava eixamplant-se, però amb menys rapidesa. A l'acabar aquest període, el resultat era de 16 a 58.

Finalment, els darrers deu minuts s'ha afluixat el ritme global i s'han vist els moments de major equilibri entre els dos equips. Resultat final: 27 a 73 acabant-se aquí la participació local.

El darrer partit el disputaven els dos guanyadors anteriors, CBS Barça i C.S. Colomiers Basket. Un partit jugat amb moltíssima intensitat per part dels dos contrincants, amb jugades de gran qualitat i amb cistelles de mèrit.

Ja des del primer moment però, s'intuïa que l'equip francès es veia amb més confiança i disposava de majors recursos que les blaugranes i això s'anava traduint a poc a poc en el marcador. Amb superior condició física, el Colomiers aprofitava aquest fet juntament amb l'angoixa de les noies del Barça per remuntar i s'anaven distanciant.

El matx però, no ha perdut interès ni intensitat en cap moment i hi ha hagut minuts de bàsquet amb majúscules pel gaudi dels nombrosos espectadors presents. Finalment, el partit l'ha guanyat el Colomiers per 52 a 77 enduent-se de retruc, el triomf en el torneig.

Acte seguit, discurs d'agraïment i cloenda del torneig amb el lliurament de premis i les fotos de rigor, intercanvi de presents i fins una altra vegada.

Les jugadores de la UESC i del Colomiers i les seves famílies van acabar la vetllada amb un sopar de germanor emplaçant-se per futures trobades, tornejos i col·laboracions.

En resum, un cap de setmana de bàsquet, amistat, diversió, coneixença.....què més es pot demanar?

Fins la propera! Merci et au revoir!

Com sempre, trobareu totes les fotos a l'àlbum Google del Torneig. L'anirem completant amb les fotos dels companys francesos.