diumenge, 17 d’abril del 2016

16.04.2016: UESC - Sant Quirze Bàsquet Club: Bon joc, mal resultat

Bon matí de basquetbol el viscut aquest dissabte al PAV3. Enfront del segon classificat, el potent Sant Quirze, les noies de la UESC han realitzat un bon partit, però no han pogut amb la velocitat, millor forma física i encert de les avui de verd.

En un inici típic local, apuntant maneres però sense encert ni sort, les visitants han aprofitat per obrir el forat que les ha permès jugar tranquil·les la resta dels minuts. Un contundent 0 a 10 així ho indicava l'electrònic.

Un cop superada aquesta fase, la UESC ha començat a rutllar, amb una destacable sortida de pilota, intensitat i solidaritat defensiva. Tan sols la manca de rebot defensiu que permetia segones opcions a les rivals, no ha deixat que les negres reduïssin diferències, acabant el vuitè amb un resultat de 8 a 21.

Absoluta igualtat al tercer període, amb les noies d'Oriol Català absolutament concentrades i dins del partit, plantant cara i jugant de tu a tu amb un Sant Quirze seriós i lluitador. Els atacs han superat les defenses i les jugades es succeïen amb rapidesa. Les transicions eren molt ràpides i s'han vist moments de molt bon bàsquet. Onze punts per banda per acabar amb 19 a 31.

El parcial abans del descans ha estat un xic cruel per les santcugatenques, on malgrat fer un treball molt específic per dificultar la creació contrària i aconseguir-ho en gran mesura, les cistelles no han acompanyat. Tot i arribar a situar-se a només nou punts a sota, els tirs lliures, un parell de bàsquets fàcils aconseguits en jugades de fortuna juntament amb un llançament reeixit justament sobre la botzina, ha deixat el marcador amb disset punts en contra: 25 a 42.

El cinquè període ha estat determinant i ja ha marcat la resta del partit. Amb mals tirs efectuats en bones posicions després d'un bon treball creador, permetia la sortida ràpida en contraatac del Sant Quirze, que agafava una vegada i una altra a contrapeu les negres, que després de la feina -infructuosa- de recuperació, quedaven asfixiades per la següent jugada. Així, el matx s'ha trencat, arribant-se al final d'aquests minuts amb un clar 27 a 56.

A partir d'aquí, els vuitens restants han estat més o menys igualats, i on s'ha constatat que les jugadores de la Unió Esportiva Sant Cugat no han abaixat els braços en cap moment i han competit amb fermesa i determinació, oferint el màxim de les seves possibilitats davant un molt bon rival.

Els resultats al final dels parcials han estat respectivament de 31 a 62, 35 a 70 i ja el resultat final de 41 a 76.

La UESC continua en sisena posició i la propera jornada rebrà al totpoderós Club Natació Sabadell, líder del grup i que ha guanyat tots els partits. En qualsevol cas, millora en el joc i en l'actitud de les nostres joves, que permet continuar creient en el grup i el projecte.