dilluns, 11 d’abril del 2016

10.04.2016 Joventut de Badalona Verd - UESC: Hi ha marge de millora

Aquesta tarda a Badalona, a l'antic pavelló de la Penya, la UESC ha caigut per quaranta-set punts de diferència en un fluix partit de les santcugatenques.

Amb un horari gens habitual -les quatre de la tarda- el partit que s'ha pogut presenciar només ha tingut un dominador, el Joventut, que ha imposat la seva llei des del començament.

El primer parcial ja ho diu tot:10 a 1, amb un inici amb les jugadores visitants una mica descol·locades a la pista i superades per la rapidesa i convicció de les verd-i-negres.

Un segon tram lleugerament millor però amb un joc espès i poc vistós, també propiciat en certa manera per un arbitratge molt primmirat amb les violacions tècniques. No hi havia ritme i costava molt entrar en joc. El marcador després d'aquests minuts, 16 a 5.

El tercer tram ha seguit la tònica del primer, amb una UESC aparentment superada per l'entorn i el rival. Amb una certa millora en el joc col·lectiu, les errades en llançaments relativament senzills han impedit que milloressin el seu compte de punts. D'aquesta manera, s'arribava a l'inici del quart vuitè amb un 26 a 8 local.

L'últim període abans del descans ha estat similar. Sense control en el rebot, l'anticipació de les badalonines en la majoria de pilotes feia molt difícil proposar jugades i mirar de retallar diferències. Bona voluntat i poca cosa més en les noies d'Oriol Català. Resultat al descans: 34-10.

Sacsejada durant el descans que s'ha traduït en un parcial molt més intens de les avui de blanc, amb robatoris de pilota, bones combinacions i ara sí, encert de cara a cistella. Els millors minuts sens dubte per igualar aquests cinc minuts amb nou a nou i acabar amb 43 a 19.

En canvi el següent període ha tornat a ser absolutament local. Les passes i els dobles es succeïen, també forçats per la pressió del Joventut, que no deixava pensar les visitants i les obligaven a precipitar-se tornant a fallar tirs aparentment senzills. Sense anotar ni un sol punt, l'electrònic marcava un clar 51 a 19.

La UESC ha semblat desplomar-se per moments i no reaccionava. Un setè tram tallat pel mateix patró distanciava encara més les verdes i feia aparèixer el fantasma del tancament de marcador entre els afeccionats. Resultat: 60 a 19.

Finalment però, uns darrers cinc minuts més centrats per part de la Unió Esportiva Sant Cugat ha evitat aquest extrem. Amb més orgull i amor propi que joc, han aguantat bastant bé el vuitè per acabar el partit amb un marcador de 72 a 25.

L'equip es manté en sisena posició, una mica en terra de ningú a dues victòries del cinquè classificat i amb tres victòries de coixí sobre el setè.

La setmana vinent, l'equip rep la visita del segon, el Sant Quirze, que ja va derrotar la UESC a la primera volta.

A continuar treballant i a seguir millorant.