diumenge, 8 de novembre del 2015

07.11.2015 Camping Bianya Roser Negre - UESC: Veni, vidi, vinci

Ni absències, ni cops, ni lesions. Res de tot això ha pogut frenar la UESC aquest migdia a la pista sota el pont de la Marina en la seva trajectòria immaculada de resultats. Quatre de quatre i líders invictes en una primera volta excel·lent.

Amb una molt bona climatologia (i alguna que altra gotera) ha començat el partit que enfrontava la darrera contra la primera classificades.

En un inici de tanteig de forces i aclimatació a la pista per part de les visitants, les imprecisions i errades dominaven per sobre dels encerts, si bé les sensacions que desprenia el matx eren favorables a les negres. El poc encert es reflectia el marcador després dels cinc primers minuts, 0-2.

En el següent període la tònica ha estat la mateixa: millor joc i combinacions de la UESC, amb bona defensa però mal tir. Aquest fet combinat amb alguna errada puntual que permetia cistelles fàcils locals, ha fet que es finalitzés amb un empat a cinc.

La intensitat i agressivitat s'ha anat incrementant de manera gradual a partir del tercer tram. Les lluites per les pilotes eren cada cop més aferrissades i la igualtat en el marcador també propiciava aquest fet. En una d'aquestes, una jugadora santcugatenca ha trepitjat malament i s'ha malmès un turmell. Canvi i cap a la banqueta, sense poder jugar més.
Joc més viu amb intercanvi de cistelles, sempre amb iniciativa negra. 11 a 11 al finalitzar.

El darrer vuitè abans del descans ja ha evidenciat que les locals anaven a per totes, emprant mans, braços i colzes en moltes de les jugades. La protecció de la pilota esdevenia fonamental i portaven aquest concepte fins al límit. Nombroses topades i cops es succeïen. Les d'Oriol Català però, lluny d'arronsar-se, han treballat de valent per dominar el matx. Amb més voluntat que tècnica, tiraven endavant aquests minuts arribant a la mitja part amb avantatge, 14 a 17.

A la represa tot seguia igual, amb intensitat defensiva, pressió i velocitat. La UESC sempre per davant en el marcador, però sense acabar de trencar el partit, alternant boniques jugades de joc d'equip amb errades amb passades creuades fàcilment interceptables per les rivals que les aprofitaven a la perfecció. La diferència de punts s'ha mantingut inamovible: 20-23. Arran d'una de les moltes topades, una altra jugadora negra s'ha lesionat i ja no ha tornat a la pista. Era la segona lesió i el neguit començava a apoderar-se de l'afició.

El sisè període ha estat caracteritzat pel nerviosisme i les imprecisions, i cap dels dos conjunts ha agafat les regnes del joc. Les defenses han guanyat la partida als atacs i només un tir lliure ha permès posar el vint-i-quatre en el marcador visitant. Tot estava encara per decidir.

Els següents minuts continuaven evidenciant que la UESC jugava millor, però sense decidir. A poc a poc, això sí, punt a punt, jugada a jugada, semblava que s'anava perfilant la victòria. Molt i molt treballada, això sí. 23 a 28 i només cinc minuts per endavant.

El darrer vuitè ha tornat a ensenyar les dues cares de la Unió Esportiva Sant Cugat, capaç del pitjor i del millor. Lluny de controlar el tempo del joc, les negres s'han encomanat de la rapidesa amb que volien i necessitaven jugar les locals i s'han atabalat, perdent pilotes en passades arriscades i sense el bon bagatge defensiu habitual. Així, les noies del Roser s'han arribat a posar fins dues vegades a dos punts només per sota (26-28 i 28-30).
Amb poc més d'un minut restant, tot era possible. Tot? No! Un grup d'irreductibles jugadores de la UESC ha resistit a la pressió i amb una molt bona jugada de tiralínies s'ha aconseguit un bonic bàsquet que posava quatre punts de marge quan ja només quedaven 17 segons i sense capacitat de reacció local.
Final del partit doncs, 28-32.

Amb quatre partits guanyats de quatre disputats, la UESC lidera el grup amb expectatives reals d'acabar guanyant aquesta primera fase preliminar.

La setmana vinent, inici de la segona volta jugant a casa davant les Jesuïtes de Casp.