diumenge, 22 de novembre del 2015

21.11.2015 A.E. Les Corts UBAE - UESC: Bon vent i victòria nova!

Emocionant partit el viscut aquest dissabte al barri de les Corts de Barcelona entre dos molt bons equips.
S'enfrontaven segon contra primer classificats en un matx que ja s'augurava disputat.

En un inici espectacular per part de la UESC, que no deixava pràcticament passar de mig camp les locals, aquestes s'han vist sorpreses pel joc desplegat per les rivals. Dominaven tots els registres: poderoses en el rebot, intimidadores sota les cistelles, pressionant amb eficàcia i trenant jugades col·lectives de qualitat amb un gran percentatge d'encert cara a cistella amb un triple inclòs. El marcador després dels cinc primers minuts així ho reflectia: 2-13.

En el segon parcial, l'entrenador local ha sabut modificar l'estratègia de joc per contrarestar la superioritat santcugatenca. Així, sense grans diferències substancials entre els dos conjunts, han anat retallant diferències fins a deixar el resultat en un més ajustat 12 a 17.

El tercer període ha estat similar al primer en quan al tanteig en aquests minuts, si bé el desenvolupament de les jugades ha estat diferent. Les locals aconseguien fer atacs posicionals, però la defensa negra era molt sòlida i contundent, tancant bé el rebot i no concedint llançaments fàcils. Per contra, feien unes ràpides transicions amb contraatacs molt ben definits i amb jugades notables. Una dosi de grapa combinada amb talent i intel·ligència ha dut el marcador fins a un clar 14-27.

El quart tram ha estat un intercanvi de cistelles amb un joc viu i alegre i amb molta intensitat per part dels dos conjunts. Lluites aferrissades per la pilota, faltes personals i bon bàsquet per arribar a la mitja part amb un 23 a 33 en l'electrònic.

A la represa, la tònica ha continuat igual. Amb el joc molt més equilibrat, bon comportament anotador per ambdues parts malgrat i l'emoció que anava augmentant perquè encara que el marcador era favorable a les d'Oriol Català, no acabaven de trencar un partit que s'anava travant a poc a poc. Així, aquest vuitè ha acabat amb 28 a 37.

Però la muntanya russa va tornar a aparèixer, i a les de Sant Cugat els hi va tocar la baixada forta. Amb un parcial de deu a zero, les barcelonines van capgirar el marcador, en uns cinc minuts per a oblidar. A les visitants no les hi sortia res, feien violacions, passades precipitades, mals llançaments, concedien segones i terceres opcions de llançament a les contràries... en fi, un dels típics períodes d'aquest equip.38 a 37. I els nervis en el públic i en algunes jugadores era més que evident.

Amb aquesta dinàmica negativa, hom podria suposar que la UESC tindria les de perdre. Doncs no! Un cop més, aquest equip demostra una i altra vegada que té allò que fa els equips guanyadors: constància, amor propi i confiança en les pròpies capacitats per tirar endavant un partit. D'aquesta manera, amb lluita, grapa i algunes jugades de molta, molta qualitat, tant col·lectiva com en alguns casos, individual, es va tornar a posar per davant en el marcador i ja no el va deixar tornar a posar en perill. Quan les negres es van posar per davant, la diferència va anar oscil·lant entre dos i quatre punts, però amb la sensació de domini de la situació. A manca dels darrers cinc minuts, el resultat era de 43 a 47.

I el darrer vuitè es va caracteritzar pels atacs desesperats de les Corts i una molt bona gestió del joc per part de les santcugatenques, amb un triple inclòs que dissipava qualsevol dubte que pogués sorgir.
Final del partit: 51-59.

Aquesta victòria descarta pràcticament les locals per la lluita pel primer lloc i deixa a les noies de la UESC amb la possibilitat de sentenciar aquesta fase preliminar si guanyen el proper partit com a local que les enfrontarà a l'escola del Carme. Esperem doncs, amb il·lusió i confiança. aquest proper partit dissabte 28 a les 11 del matí.