dimecres, 4 de gener del 2017

04.01.2017 Torneig de reis: Cadet 2 reloaded

Any nou, vida nova. Una màxima encertadíssima si l'apliquem a l'equip del cadet 2 femení de la UESC.
Després d'una primera fase sense conèixer la victòria en el nivell A, l'equip tenia l'oportunitat de començar amb bon peu el nou any amb la celebració del torneig que el club organitzava.
Els dos rivals, El Club Natació Terrassa B i el CB Mollet semblaven d'un nivell a priori similar al de les noies de Quim Valle.
I efectivament així ha estat. Les negres han superat els dos partits per la mateixa diferència -tres punts- enduent-se el torneig i amb ell una injecció de moral i bones vibracions de cara a la fase regular que començarà en breu.

El torneig, disputat en format triangular, començava el dia 3 amb el partit UESC-Club Natació Terrassa.

En aquest primer partit, la igualtat era la característica principal, alternant moments de bon bàsquet amb d'altres de dubtes i joc travat.

Un primer quart distret i prometedor que va continuar amb un segon molt bo per les locals que es van escapar en el marcador (36-25).
Un tercer quart per oblidar però, no només equilibrava sinó que posava les egarenques per davant (45-50).

Amb aquesta desfeta parcial, el públic començava a estar força neguitós davant la perspectiva d'una nova derrota. No obstant, el caràcter lluitador i competitiu de les santcugatenques en marcadors ajustats va fer que es tornessin a ficar dins el partit i amb molta empenta, pressió i joc col·lectiu van aconseguir redreçar la situació i col·locar-se per davant (60-61). A partir d'aquí, estira i arronsa constants per acabar tres punts amunt per les negres amb un triple errat per les visitants sobre la botzina. Resultat final: 69-66.

El dia 4 pel matí tocava el segon matx enfront el CB Mollet.

Un inici molt fred de la UESC que semblava estar digerint encara de la victòria aconseguida el dia abans. Aquest fet ho ha aprofitat perfectament l'equip rival per, sense massa lluïment, marxar al capdavant després dels primers deu minuts (6-11).

El segon ha estat més equilibrat però sense excessiu bon joc per cap de les parts. Es mantenia sempre però la iniciativa en el marcador de les blanques.

A la represa, les negres han continuat essent molt irregulars, amb males passades, decisions equivocades i ofuscades en defensa. Les visitants han començat a creure en les seves possibilitats oferint les seves millors prestacions. 37 a 48 després del tercer quart però havent arribat a tenir fins a quinze punts de marge en diverses ocasions.

Però el cadet 2 no volia renunciar al seu torneig i fent gala d'una motivació i una fermesa envejables han posat setge a la cistella rival, pressionant molt fort i aconseguint aclaparar en alguns instants les blanques. La prova ha estat els deu punts seguits en poc més de dos minuts i situar-se només quatre punts per sota.

La tònica ha continuat i a poc a poc, han aconseguit mitjançant bones jugades col·lectives i sortides ràpides al contraatac, empatar i superar l'equip contrari, que ara sí, amb el marcador en contra, començava a errar jugades fàcils i tirs lliures.
Amb cinc punts a favor de la UESC, i mancant dos minuts, les errades s'han succeït en ambdós costats sense que hi hagués control explícit per cap banda. Aquest fet ha beneficiat l'equip que anava per davant, en aquest cas les negres, que han tancat finalment el matx guanyant per tres punts (58-55) i enduent-se la victòria en el torneig.

Coses a millorar encara però no hi ha dubte que aquest inici d'any anirà molt bé a les noies per encarar amb més seguretat la fase regular a categoria B1.