diumenge, 18 d’octubre del 2015

17.10.2015 UESC - A.E. Les Corts-UBAE. El fortí del PAV 1

Intens partit el viscut al PAV 1 de la ciutat, on les infantils han tornat a demostrar la dificultat per les rivals per treure resultats positius de les seves visites.

Amb un primer vuitè gairebé impecables a nivell de joc, amb bona circulació de pilota, fent combinacions i passades de mèrit, tan sols -però no menys important- poc o gairebé nul encert a cistella ha fet que les locals no trenquessin ja el marcador d’inici. Ans el contrari, 1 a 4 a l’acabament del període. La velocitat de les de Les Corts ha estat clau en aquests minuts.

Els següents cinc minuts han servit per adonar-se que caldria treballar molt i molt dur per tirar el partit endavant. Amb molta vivesa en les transicions i domini sota els cèrcols, les de verd aconseguien imposar la seva llei contra unes santcugatenques que no acabaven de trobar el seu lloc a la pista, trobant-se un xic incòmodes. El 5 a 13 final així ho reflectia.

No han abaixat el cap però les d'Oriol Català. Començant a bastir el seu joc des dels fonaments: agressivitat, defensa posicional estàtica (els dos primers períodes la pressió negre havia estat ben contrarestada) i ajudes en defensa, això les hi ha permès sortir amb criteri i aconseguir reconduir el joc totalment i el marcador de manera parcial, 9 a 13, deixant les rivals sense anotar.

L’últim període abans del descans ha estat el de la consolidació d’aquest domini de la UESC en tots els aspectes. Notable selecció de tir, anticipació i bona visió de joc que ha destarotat absolutament les Barcelonines, que es veien superades en tots els fronts. Fins i tot han aconseguit encistellar un llançament de tres punts per tancar els primers vint minuts amb un tanteig de 20 a 15 en l'electrònic.

A la represa la tònica era de lleuger domini local, entrant en una fase d’intercanvi de cistelles que beneficiava a les negres. El ritme era alt, però continuava la bona tasca defensiva tot i alguns desajustaments en el rebot defensiu. Tot i això, 26 a 19 que no augurava angúnies de cap tipus per tancar el partit.
Però ai! les de Sant Cugat sempre proporcionen emocions fortes i amb un sisè tram per oblidar, amb lentitud, precipitació en algunes passades i nul·la capacitat rebotejadora, han permès que les visitants entressin en el partit, i de quina manera. 28 a 25 i amb desesperació en una afició local que gairebé omplia les graderies del pavelló.

A partir d’aquí, nervis, pressió, jugades al límit, tots els ingredients per patir de valent. Totes les jugadores d’ambdós equips han posat tot el que tenien per endur-se el matx. Amb molta esportivitat, però sense renunciar a jugar fort i emprant-se a fons. 30 a 27 al finalitzar el setè període. Incertesa i emoció.

En els darrers minuts, Les Corts ha aconseguit situar-se a un punt per sota, però altre cop, en els finals ajustats i amb el suport del públic i l’escalfor de la grada, les noies de la UESC han mantingut el cap clar i demostrar nervis d’acer. Dos tirs lliures tornaven a situar amb tres d’avantatge a les negres i ha partir d’aquí han acabat de dominar el matx.
Marcador final: 37 a 30.

Amb aquest resultat, la UESC es manté líder del grup amb una victòria de coll sobre les perseguidores.

La setmana vinent, visitaran la pista de les segones classificades actualment, el C.E. Escola del Carme.