diumenge, 15 de març del 2015

14.03.2015 Círcol Catòlic de Badalona - UESC: Una derrota per aprendre

El primer partit de la segona volta ha acabat amb una àmplia derrota de la UESC per vint punts de diferència enfront el primer classificat, el Círcol Catòlic de Badalona.

En una pista semi exterior i amb condicions de fred i de sòl dur poc propici pel joc de les santcugatenques, les locals s’han mostrat com un equip sòlid, eminentment ofensiu i que no ha donat gaires opcions a deixar-se sorprendre.

L’inici ja ha mostrat un cert desequilibri, tot i la bona voluntat d’unes visitants que tot just començaven a familiaritzar-se amb l’entorn. Un marcador alt (11-5) que donava una hipotètica projecció de 88 punts en contra, ja augurava un mal desenllaç. El segon parcial, que ha acabat amb 21-9, amb joc ràpid i intercanvi de cistelles, ha corroborat aquest fet. És clar que la UESC guanya els partits des de la defensa i els partits amb tantejos alts acostumen a ser sinònim de derrota.

L’equip així ho ha entès, i ha començat a ser més agressiu en defensa. Una major pressió, amb més decisió i fins i tot amb anticipació a les rivals –aspecte que havia estat clarament a l’inrevés en els deu minuts previs-, ha dut a les vermell i negres ha reduir la diferència  en tres punts, 22 a 13 i a frenar així el poder anotador de les blanques.

Al quart tram no s’ha pogut mantenir la mateixa intensitat, i amb evidents dificultats per treure la pilota controlada i amb nombroses pèrdues en els serveis de fons que propiciaven llançaments senzills, la UESC ha vist com la distància es tronava a eixamplar, arribant a la mitja part amb un 29-15 en l’electrònic.

A la represa els afeccionats han assistit al pitjor període de les noies d’Èric Gil, on han confluït tots els punts dèbils en el seu joc, amb precipitació, males decisions en les passades i pèrdues de pilota fàcils, que permetien a les locals córrer i encistellar sense oposició. La major part de les jugades hi havia una jugadora sola sense marca al coll de l’ampolla que anava sumant un punt darrere l’altre. Un parcial de deu a zero per finalitzar amb 39-15.

Als cinc minuts següents s’ha tornat a anivellar el joc, amb una millora en el treball col·lectiu però ja sense massa possibilitats de redreçar la situació. Un marcador de 46-21 al final d’aquest tram.

El setè parcial ha estat el millor sens dubte de les preinfantils negres. Molt bona defensa, impedint el joc fluid de les rivals, ofegant-les en la sortida de pilota i amb combinacions de qualitat, bons bàsquets i forçant faltes personals. Una retallada de sis punts, passant del menys vint-i-cinc al menys dinou, 50-31.

Els darrers minuts no s’ha consolidat la retallada però ha evidenciat una millora global en molts aspectes del joc, per acabar donant una bona imatge tenint en compte l’entitat de l’equip que tenien al davant.
Un resultat final de 54-34 que posa fi -si més no en la lògica- al somni del campionat. Caldrà continuar treballant, millorant dia a dia i competint amb el cap ben alt en una categoria tan complexa com la B2.