dilluns, 9 de març del 2015

08.03.2015 Canovelles BC - UESC: La fi.....de la primera volta

Derrota per acomiadar la primera volta del campionat al grup 4 de categoria B2.

No han pogut dedicar-li una victòria al tècnic Andreu Cervera com tothom desitjava. Les noies d'Èric Gil avui han fet un mal partit i han caigut davant d'un Canovelles que ha demostrat millors maneres que el que apuntava la seva mala classificació fins al moment.

Un inici prometedor de les santcugatenques ha fet que els primers cinc minuts acabessin amb un 2 a 6 en el marcador, amb bones vibracions inicials. Un miratge, perquè el segon parcial ha estat clarament per les locals, que es mostraven molt més agressives i encertades cara a cistella, davant la passivitat i el mal joc col·lectiu de les negres. 14-12 al finalitzar el període.

Al següent tram la tendència ha estat la mateixa: les visitants no tancaven bé el rebot defensiu concedint segones i fins i tot terceres opcions a les rivals i tampoc agafaven rebots en atac, cosa que dificultava l'anotació degut al baix percentatge en el llançament. Nerviosisme, poca fluïdesa  en les transicions i nombroses faltes personals. Marcador: 22 a 16.

No obstant això, la muntanya russa de la UESC ha tornat a posar-se en marxa i en un espectacular període amb molts bàsquets, combinacions intel·ligents, rapidesa i grapa, ha capgirat el marcador, arribant-se al descans amb un 27 a 28.

El partit pràcticament tornava a començar, però s'han evidenciat els mateixos errors que a la primera part. Passades a ningú, precipitació, fins i tot un punt de mala sort. Els seguidors, amb una visió esbiaixada -per la posició dels seients- patien de valent. En aquests minuts així doncs, el Canovelles ha tornat a girar la truita, amb un resultat de 33 a 30.

El tanteig encara era ajustat i hi havia temps per redreçar la situació, però aquest cop no hi ha hagut poder de reacció. Un període amb intercanvi de cops -de cistelles i de xocs i caigudes- que ha dut a incrementar-se la diferència, 44 a 38.

A partir d'aquí el matx s'ha anat movent en diferències d'entre sis i vuit punts, amb molta voluntat de les negres però amb poc encert. Els darrers deu minuts han estat farcits de faltes personals, i alternant bones jugades i cistelles amb errors bàsics com no treure bé la pilota al servir de fons o de banda. No han  tingut opcions i han acabat perdent per un global de 57-49.
Un aspecte positiu i remarcable, ha estat la millora en l'encert des de la línia de tirs lliures. Sempre es poden veure coses positives. Per la resta, a treballar!

Amb aquest resultat finalitza la primera volta amb la UESC en una tercera posició empatada a punts amb el CB Calella. La setmana vinent, primera jornada de la segona volta on les santcugatenques visitaran la pista de les líders, el Círcol Catòlic de Badalona. Necessitaran la seva millor versió si volen competir de tu a tu amb un equip a l'alça i que només ha perdut fins a dia d'avui el partit inicial amb les d'Èric Gil.