diumenge, 26 de març del 2017

25.03.2017 Círcol Gràfiques Venus Badalona - UESC: La primavera el guió no altera

Derrota de la Unió Esportiva Sant Cugat a l'antiga pista de la Penya, seu de les locals aquesta temporada, el Círcol Catòlic, un equip que ja va derrotar les cadets 2 a la primera volta.

Es va tornar a repetir una mica l'estructura de la majoria de les derrotes: un inici decebedor, on les rivals prenen una àmplia avantatge que gestionen la resta del partit amb més o menys patiment.

Així, en uns primers cinc minuts freds de les negres, les badalonines amb un joc dinàmic, ben treballat i amb major alçada i capacitat anotadora, s'han situat amb molta facilitat amb un 10 a 0 fulminant. A partir d'aquí, el que ja hem vist altres vegades: lluita, amor propi i desinhibició passats aquests instants inicials. El resultat, bones jugades amb cistelles fàcils derivades d'excel·lents combinacions, que les va permetre entrar dins del partit.
El resultat al final del quart: 18 a 8.

La dinàmica s'ha mantingut en el segon tram. Les noies de Quim Valle han treballat de valent en defensa i això ha permès generar bones transicions i situacions clares de cistella que només la manca d'encert en instants clau, no ha permès les santcugatenques reduir més les diferències. Un quart de qualitat, ben jugat per ambdós conjunts.
Resultat al descans: 32 a 24.

Però altre cop han aparegut alguns errors clàssics en l'inici del tercer període, amb nombroses pèrdues de pilota en la sortida, fins i tot no forçades, males decisions en les passades i lentitud en la presa de decisions. Aquest fet, combinat amb un excel·lent percentatge de tir de les locals, amb triples i la majoria de tirs lliures encertats, ha fet que l'escletxa es tornés a reobrir, gairebé definitivament. Les negres no han trobat la manera de contrarrestar les circulacions blaves i han anat a remolc altra vegada.
L'electrònic després del minut trenta indicava un clar 53-36.

Finalment, el darrer quart ha estat de revifada negra però sense traducció concreta en el marcador, encara que sí en el joc exhibit, que s'ha tornat a equilibrar absolutament. Moltes ganes, jugades de mèrit i joc col·laboratiu en atac i en defensa que no s'han vist recompensades per altre cop la falta d'encert -per exemple, s'han errat més de deu tirs lliures al llarg del partit- ha limitat les possibilitats de les cadets 2.

Així, el marcador final de 68 a 50 deixa la UESC en la zona mitjana baixa de la classificació, amb tres victòries i cinc derrotes.

La setmana vinent, les negres rebran al Vila Olímpica, un equip al qual es va guanyar a domicili en la primera volta però que sembla que ha canviat la seva dinàmica. En qualsevol cas, una bona oportunitat de reenganxar-se a la zona de confort, a l'espera de jornades properes.

En qualsevol cas, com sempre: Go UESC!