diumenge, 3 de gener del 2016

Torneig d'any nou a Santa Coloma de Gramenet (2). CB Sant Josep Obrer - UESC: Bastos són trumfos

No ha pogut ser. La UESC ha caigut per 32 punts de diferència a la final del torneig de Santa Coloma d'aquest inici d'any 2016.
Davant un equip experimentat que ha jugat molt bé les seves cartes, la UESC no ha pogut sinó competir fins que les forces i les circumstàncies han dit prou. Però anem a pams:

Un inici de tu a tu al primer vuitè que semblava apuntar a un partit disputat. Molta concentració en les deu jugadores a pista, intensitat i cistelles molt treballades. 8 a 6 al finalitzar favorable al Sant Josep Obrer.

Les defenses imposant-se als atacs en un encontre molt físic ha caracteritzat el segon període. Entrenadors movent-se amunt i avall, crits d'ànims a les graderies i molta tensió. El partit continuava amb igualtat gairebé absoluta. El marcador després d'aquests minuts ha acabat amb 11 a 10. Emoció.

En el tercer parcial, les negres santcugatenques han començat a patir el que significa jugar contra un equip dur, físic i molt treballat a nivells de moviments. Amb pivots corpulentes i jugant d'esquena a cistella, les avui locals semblava que trencarien el partit. Una molt bona defensa de la UESC, amb gran càrrega d'exigència física, amb nombroses ajudes i canvis de posició, ha aconseguit però pal·liar aquest fet. La diferència de criteri de l'àrbitre en algunes jugades a parer de l'entrenador Oriol Català, li ha valgut una primera tècnica. A més, la duresa de les blanques s'ha concretat amb la lesió d'una de les alers visitants. Fissura en un dit de la mà esquerra i contusions en d'altres dos. Tot plegat, per arribar al minut quinze amb un resultat de 17 a 14.

Però l'entrega i l'orgull d'aquest equip sempre les fa ser millors i superar-se a les adversitats. Així, malgrat una trompada forta que ha rebut una jugadora de la UESC que semblava que podia tenir conseqüències (no ha estat així) , el cinquè a pista amb cinc minuts força remarcables amb triple inclòs, ha aconseguit redreçar el marcador i situar-lo en un empat a 22 a l'arribar al descans. Tot estava per fer i tot era possible.

A la represa, l'exclusió per cinc faltes personals d'una de les pivots santcugatenques ha minvat potencial físic tant important en un matx d'aquestes característiques. Superades per les rivals en aquesta fase sota els cèrcols -un cop a la boca de l'estómac d'una negra que ha quedat plegada a terra en el rebot defensiu n'és una mostra- no han aconseguit anotar cap punt. Les queixes cap a l'àrbitre anaven en augment per part de tothom. 28 a 22 en acabar el cinquè període.

El sisè vuitè ha estat el del trencament definitiu del matx. Amb una dinàmica de joc idèntica a minuts anteriors, les infantils no acabaven de trobar-se còmodes a pista. Molta pilota dividida i molta lluita que propiciava topades constants i joc molt travat. De nou, una base negra quedava estesa a mitja pista fruit d'una d'aquestes topades. Aquest fet, combinat amb una manotada accidental però no penalitzada per l'àrbitre que ha fet saltar les ulleres a terra d'una altra jugadora de la Unió Esportiva ha fet que l'entrenador, Oriol Català, envaís la pista per preocupar-se de la noia i protestar per la no decisió arbitral. Aquest fet li ha costat la segona tècnica i la desqualificació consegüent.
Arran d'això, tot i no descomposar-se, l'equip a tingut molts problemes en totes les facetes del joc. la distància s'ha aixemplat ràpidament arribant al final del tram amb el resultat de 40 a 26.

D'aquí fins a la finalització del partit ja no hi ha hagut història. Amb molta cridòria estèril per part dels afeccionats vermell i negres, el Sant Josep Obrer ha jugat a plaer, amb la UESC no entregada però si confosa, precipitada i no llegint bé l'encontre. Els contraatacs i cistelles fàcils es succeïen i la diferència ha crescut fins als 32 punts finals, 60 a 28. Massa càstig pels mèrits d'unes i altres en el global del partit.

Felicitar a l'equip de L'Hospitalet de Llobregat que ha estat just guanyador i felicitar també a la UESC per la seva actitud, lluita i saber estar a la pista.

Amb aquest subcampionat, les de Sant Cugat ja començaran a preparar la fase regular de la lliga al nou nivell B1. De ben segur que aquest partit servirà a tots plegats per aprendre i millorar en tots els aspectes.

Feliç any 2016. Ubuntu!

Com sempre, trobareu totes les fotos del partit a l'àlbum Google Photos corresponent: