diumenge, 31 de gener del 2016

30.01.2016 UESC - Joventut de Badalona Verd: Quan no les pot haver, diu que són verdes

Havia aixecat molta expectació el partit que disputaven aquest dissabte la UESC i el Joventut de Badalona en aquesta tercera jornada de la lliga B1. Les grades del PAV1 presentaven un molt bon aspecte i s'esperava un gran matx de basquetbol.
Tot i ser un partit entretingut, l'àmplia diferència en el marcador ha minvat un punt d'emoció. Acostumats com ens tenien a partits taquicàrdics, en aquesta fase els encontres estan sent a favor o en contra amb resultats força clars.

Així, començant amb 15 minuts de retard, el primer vuitè ha estat clarament de tempteig, intentar trobar la situació dins la pista i mirant d'imposar cada equip el seu estil de joc. Amb poc encert i certs nervis, ha acabat amb un 2 a 4 en l'electrònic.

Amb la renovació dels cinquens en aquest segon tram, l'encert, la grapa i l'emoció han començat a disparar-se. Amb un parcial inicial de 0 a 7, el marcador començava a eixamplar-se molt ràpid i augurava un a possible desfeta absoluta, però un temps mort de l'entrenador local, ha servit per centrar les jugadores i oferir variants en el joc. D'aquesta manera, s'ha aconseguit capgirar la tendència i arribar a un correcte 6 a 12 al finalitzar aquests minuts.

El tercer període ha estat el del trencament definitiu. Superades una vegada i una altra per les rivals, les noies d'Oriol Català es veien incapaces de treure la pilota amb tranquil·litat, i la pressió asfixiant de les badalonines feia que perdessin la possessió amb rapidesa. I les vegades que aconseguien traspassar el mig del camp i apropar-se a la cistella contrària, l'ànsia i la precipitació les feien errar llançaments clars. Així, sense anotar ni un sol punt, les negres han vist com anaven a la banqueta amb un 6 a 21 en contra.

Alguns retocs tàctics han permès afrontar el tram abans del descans amb igualtat, fins i tot guanyant les negres el parcial per dos punts. Molta intensitat, i on clarament les defenses han guanyat la partida als atacs. Joc travat, amb moltes lluites i pèrdues per ambdues parts. Els pocs punts s'han resolt amb jugades individuals, i els tretze punts de marge a l'arribar al descans es veien difícils de remuntar (10-23).

A la represa, uns altres cincs minuts dolorosos per la UESC, que ha patit molt en la sortida de pilota, i sucumbien a la pressió a tota la pista. En defensa també tenien problemes en el control dels rebots, i això permetia al Joventut segons i tercers llançaments i a poc a poc s'anava incrementant les diferències. Al finalitzar aquest període, el marcador era de 12 a 37.

El fantasma d'un altre possible tancament de marcador planava en l'ambient, però les negres, amb el seu amor propi habitual, han treballat de valent per equilibrar el joc. Han posat en pràctica el nou sistema de transició a camp contrari i això ha permès arribar amb més fluïdesa a l'ampolla contrària i anotar unes quantes cistelles, amb una millor també selecció de tir. Uns bons minuts al parquet que han deixat un bon gust de boca als aficionats. 24 a 41.

El setè parcial ha tornat ha evidenciar però, la diferència entre els dos equips. Amb més capacitat atlètica, les jugadores de la Penya semblava que jugaven a una marxa més elevada, essent pro actives i anant a buscar totes les pilotes i no esperant que els hi arribés a les mans. Això feia que recuperessin la possessió amb una certa facilitat. Les santcugatenques, també fruit del desgast físic i el cansament acumulat, no han pogut fer front a uns minuts altre cop de clar domini visitant. Resultat: 26 a 50.

En el darrer vuitè, l'objectiu era recuperar sensacions, intentar desplegar un bon joc i millorar en el possible el resultat. S'ha aconseguit en bona mesura, arribant a un marcador final de 33 a 55. Vint-i-dos punts de desavantatge que s'han d'emmarcar dins la dificultat pròpia d'aquesta nova categoria i de l'entitat del rival.

A partir d'aquí, a continuar treballant. Ara hi ha l'aturada per carnestoltes i les negres tindran quinze dies per recuperar-se anímicament, físicament i de les lesions. A millorar els aspectes que es puguin i encarar la resta de la primera volta amb il·lusió i confiança.