diumenge, 8 de febrer del 2015

08.02.2015 UESC-CB Tona: Una victòria de pes

Victòria important l'aconseguida avui per les més petites del club enfront un combatiu equip osonenc.

En un fred inici típic de les santcugatenques, les visitants han aprofitat per situar-se davant al marcador, amb un cinquè clarament titular i on les jugadores s'avançaven una vegada i una altra, amb més rapidesa, grapa i vitalitat. Tot i això, l'electrònic només reflectia un exigu 3 a 5.
Al segon tram, més del mateix, amb ensopiment generalitzat i nul encert a cistella. El mal joc també s'ha encomanat a les altres noies, essent uns minuts per oblidar. Resultat: 4-7.
El tercer període ha estat un voler i no poder per part de les dues formacions. Bona voluntat, però sense oferir res destacable en cap faceta. Diverses opinions a la graderia, però on el nerviosisme i la incredulitat es feien patents. Gairebé a l'últim sospir, una cistella -l'única- per part de les negres, han posat el 6 a 9 en el marcador.

Era clar que això no podia continuar d'aquesta manera durant massa temps. Així, entre un temps mort i la estona entre vuitens, l'entrenador ha sabut tocar les tecles necessàries i motivar degudament les jugadores, que han passat a capgirar el joc i el control del partit. Una sortida en tromba amb molta pressió a dalt -el famós "negre"- ha permès a les d'Èric Gil robar nombroses pilotes, aconseguint així cistelles fàcils. Aquest fet combinat amb un notable joc en equip i un parell de cistelles d'autèntica qualitat per part de les pivots locals, han permès amb un parcial espectacular de 14 a 1 arribar a la mitja part amb un esperançador 20-10.

Amb el públic ja més confiat, a partir d'aquest moment el desenvolupament del matx ha estat d'equilibri, amb intercanvi de cistelles, bon joc però amb el timing en poder de la UESC. La diferència anava oscil·lant entre els nou i els onze punts, amb marcadors parcials finals de 24-15 i 28-17.

Els dos darrers períodes, han estat de pressió del colorit equip visitant, que s'ho ha jugat tot amb molta contundència i intensitat, cosa que ha dut les seves jugadores ha fer nombroses faltes personals. Les santcugatenques han aconseguit aguantar l'envit en el setè parcial. A falta de cinc minuts, el resultat era de 34-25.

Sense una bona pujada de la pilota en els primers compassos del darrer vuitè, i amb una gran combativitat osonenca, les visitants s'han posat sis punts avall. I encara mancaven més de tres minuts per finalitzar. Però de nou, l'ofici i seguretat en els finals per part de les noies del preinfantil ha fet que poguessin mantenir i eixamplar la distància sense massa complicacions, arribant al final amb molt bon joc i transmetent molta química i entesa entre les jugadores. El resultat final 40-29, és el més ampli aconseguit en aquesta fase.

D'aquesta manera, la UESC manté el liderat amb quatre de quatre i on només les badalonines del Círcol Catòlic semblen aguantar l'embranzida.

La setmana que ve descans i ja no serà fins el dissabte dia 20 de febrer on el partit a casa del CB Calella serà una altra prova per mesurar el potencial real de l'equip en aquesta nova categoria.