dilluns, 5 de gener del 2015

04.01.2015 Torneig de reis de la UESC: Bon inici d'any

Cap de setmana festiu el viscut aquest inici d'any al pavelló municipal de la nostra ciutat. Es celebrava el segon torneig de Reis de l'entitat en les categories preinfantil masculí i femení.
Pel que respecte al femení, les nostres noies estaven enquadrades en el grup A juntament amb el CB Joventut de Badalona i l'escola del Carme. A l'altre grup, competien el CB Mollet, el CB Cerdanyola i el CB Granollers.

El primer partit del torneig es va jugar dissabte entre la UESC i el Joventut. Màxima il·lusió entre les més petites pel fet d'enfrontar-se amb un club històric i del prestigi de les verd-i-negres.
En un començament prometedor, les locals van tutejar les visitants amb un joc agressiu i lluitador. A la fi del primer quart, el 6 a 8 així ho reflectia. Mateixa tònica al segon període, amb bon joc en equip i molt intenses, malgrat no acompanyar en excés els llançaments a cistella. De tota manera, les badalonines van iniciar un petit domini, més en el marcador que no pas en el joc (12-18).
El tercer quart portava el mateix camí, amb les diferències movent-se entre 4 i 6 punts tota l'estona. Les primeres mostres de cansament i alguna penalització excessiva en violacions tècniques van impedir ajustar el tanteig que va acabar amb 20-27.
Finalment el darrer quart va començar amb molt mal peu per les negres, i el Joventut va aconseguir distanciar-se de 14 punts. Finalment, l'amor propi va fer que es produís una petita remuntada finalitzant el matx amb un marcador de 30-38. Satisfacció pel joc però amb un punt agredolç pel resultat.

La jornada de la tarda enfrontava a la UESC amb l'Escola del Carme de Sabadell, que prèviament ja havia perdut també amb el Joventut de Badalona.
Aquest partit va ser ben bé l'altra cara de la moneda respecte al del matí: mal joc generalitzat i el millor el resultat, 31-30, victòria per un sol punt.
Els quatre períodes van estar molt semblants en un enfrontament que es va destacar per les errades no forçades, joc travat, mals llançaments tant en la selecció de tir com en l'execució i un llarg reguitzell d'aspectes a millorar. Igualtat màxima i això sí, molta, molta emoció. Els parcials: 8-6, 12-11, 23-23 i el resultat final, 31-30.
Amb aquesta victòria, les noies de l'Èric Gil -dirigides en aquest torneig per l'Oriol Català- aconseguien classificar-se com a segones de grup i buscar en l'encreuament amb les primeres del grup B, el CB Cerdanyola, el passi a la gran final.

Per completar aquesta primera jornada, els pares, mares i jugadores van estar treballant en la confecció de la carrossa que representarà al club en la cavalcada de reis d'enguany. Molta germanor, treball i bona sintonia entre la família del preinfantil femení.

El diumenge, les jugadores de la UESC tenien la difícil missió de vèncer al CB Cerdanyola, equip de gran potencial que havia guanyat àmpliament els seus dos enfrontaments de la lligueta i que sortia a priori amb l'etiqueta de favorit.
Les santcugatenques van plantejar un partit molt seriós, jugant de tu a tu a les rivals, amb una molt bona defensa, molt agressiva, corrents, jugant en equip i estant atentes a totes les facetes del joc en tot moment. Un començament sorprenent, les hi va permetre situar-se 5-2 en l'electrònic. Les contràries, desplegant un joc sòlid i de qualitat, van equilibrar el marcador fins l'empat a set al final dels primers deu minuts.
Al segon parcial les visitants van situar-se per davant fins a cinc punts, distància que van mantenir fins a la mitja part (14-19), però havent de desplegar tot el seu repertori de jugades i intensitat. Els crits dels seus seguidors a les graderies i les cares de les jugadores reflectien el patiment per tirar endavant el matx.

A la represa, les negres van continuar amb el seu treball constant, amb molt de sacrifici, fent ajudes defensives per suplir la major tècnica visitant, i portant el partit al terreny físic on s'hi troben còmodes. Deu minuts vibrants en els quals van aconseguir retallar un punt (20-24). Al darrer període, la UESC ja no va poder aguantar el ritme, i fruit del cansament, les nombroses faltes personals i errades de precipitació, van portar a la derrota final per 21 a 33. Un resultat molt meritori si tenim en compte l'entitat del rival, que finalment es va endur la competició, tot exhibint molt bones maneres i durant força minuts, molt bon joc.

Així doncs, no es va poder consumar el somni de ser a la final però la valoració del torneig és globalment positiva i convida si més no, a un moderat optimisme per realitzar una bona segona fase del campionat, ara ja en la categoria B2.