diumenge, 20 de maig del 2018

19.05.2018 UESC - Sant Quirze bàsquet club B: Segones de la lliga regular

Partit molt intens el que s'ha viscut aquesta tarda al PAV1 de Sant Cugat.
En lluita el primer lloc que donava un tall més còmode en el camí cap a la final four de Barcelona.
Amb el precedent de la victòria negra per un sol punt en el partit de la primera volta i amb una sola victòria de diferència entre els dos conjunts, el matx s'intuïa d'alt nivell i molt igualat, malgrat el handicap de la lesió d'una pivot local.

Així, amb intensitat i nervis a parts iguals començava a caminar el partit. Una UESC molt ficada en la dinàmica de joc des del primer instant s'ha situat per davant. De tota manera, la gran despesa energètica i de concentració local ja feia preveure que difícilment es podria mantenir durant els quaranta minuts de joc.
Les visitants, amb una forta pressió a la sortida de la pilota, no donaven cap tipus de facilitat i les diferències eren mínimes. Els punts queien amb comptagotes i no va ser fins al darrer minut i mig, que les vermelles en un parell de jugades afortunades es van posar per davant. Final del quart: 9 a 12.

El segon va ser el menys encertat per part de les noies de Marc Játiva i Ingrid Monclús. que van acusar la manca d'alçada i el nul control del rebot. Van presentar moltes dificultats per anotar i poc a poc van anar perdent pistonada enfront d'un Sant Quirze sòlid i amb un notable percentatge d'encert en el tir. Així, es va arribar a la mitja part amb un marcador de 14 a 26.

En el descans, sembla que es van renovar els ànims locals al vestidor i a les grades ja que a la represa, el desenvolupament del joc va ser força diferent. Unes santcugatenques confiades en la remuntada, esperonades per uns afeccionats que omplien les graderies i que animaven a cor què vols, anaven recuperant terreny minut a minut. Moltes ajudes defensives, comportament solidari i bona disposició a la pista ho feien possible malgrat seguir sense tancar amb l'eficiència requerida el rebot defensiu. Tan sols la manca d'encert en algunes cistelles aparentment senzilles ha impedit les negres aconseguir la igualtat. No obstant, el gruix de la feina s'havia fet arribant a la fi del tercer quart amb un desavantatge assumible de tan sols sis punts (30-36).

L'últim període es preveia d'infart, i realment no ha decebut. La UESC ha sortit disposada a tot i ha sortit molt concentrada per assolir l'objectiu. D'altra banda, el Sant Quirze volia consolidar la renda i jugava amb els tempos. Uns primers instants d'igualtat han donat pas a una recuperació parcial de les locals situant-se a tan sols tres punts de les vermelles. La grada animant i l'emoció creixent per instants. L'ofici i encert del Sant Quirze ha permès l'equip visitant tornar a distanciar-se a set punts però una nova reacció negra ha retornat els tres punts tan sols a manca de poc més de tres minuts per la fi.
L'esgotament físic i mental i la major alçada visitant ha fet impossible culminar la remuntada. Dues pèrdues de pilota al mig de la pista han propiciat sengles contraatacs fàcils que han retornat els set punts. L'atac a la desesperada santcugatenca no ha tret fruits i amb serenor i bon joc, les líders han consolidat i augmentat les diferències fins als nou punts finals (42 a 51).

Amb aquest resultat, la UESC queda segona de grup i resta a l'espera dels resultats dels altres grups per saber seu i rival en el creuament a un partit previ a la final four de la categoria A2.

Molts ànims per les jugadores i a recuperar forces i sensacions pel partit decisiu.