diumenge, 18 de febrer del 2018

17.02.2018 CB Prat-Montibello B - UESC: Ubuntu!

Meravellós partit matinal el disputat aquest matí al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Meravellós pel joc desenvolupat, l'emoció viscuda i l'esportivitat regnant durant tots i cadascun dels minuts.
Poder veure i gaudir de bàsquet en estat pur, amb esforç solidari i generós per totes les jugadores d'ambdós equips, no té preu. I si el resultat final és favorable ja és el màxim.

Des del salt inicial ja s'ha vist que la UESC sabia a què anava, a què volia jugar i com ho volia assolir. I això és fonamental.

Amb una mentalitat guanyadora i decidida, les noies dirigides aquest cop per l’Íngrid Monclús han pressionat fort, han realitzat nombroses ajudes defensives i estaven plenament atentes i activades en tots els aspectes del joc. A més, amb un molt bon percentatge de tir i alguna que altra jugada de mèrit.
Ràpidament han comandat el partit i han acabat el primer parcial amb un clar avantatge (13-20).

El segon quart ha seguit una tònica similar. Amb rotacions constants de banqueta que tenien a les negres sempre activades i fresques, han continuat desenvolupant aquest joc agressiu i precís suplint així el menor potencial sota els cèrcols per la major alçada local. Ben posicionades en defensa i fent ràpides transicions ben coordinades, han mantingut i eixamplat les diferències, arribant al descans amb un còmode i just marcador favorable (26-39).

La reacció local havia d'arribar, perquè la qualitat de les blanques s'entreveia. Així, decidides, a la represa les pratenques han sortit molt concentrades i carregant molt el joc interior, on la seva superioritat s'ha fet palesa. Les jugadores santcugatenques no trobaven l'antídot per contrarestar-les i han vist com l'avantatge anava minvant a poc a poc. Amb tot, han aconseguit mantenir el marcador a favor amb penes i treballs (51-55).

La pressió a les graderies era evident. Les dues aficions animant a cor què vols i la tensió era palpable. Amb la incertesa en l'electrònic, quedaven deu minuts apassionants. El Prat ha volgut culminar la remuntada i les seves jugadores han sortit a pista molt fortes, arribant a equilibrar el partit a 55. La exclusió per cinc faltes d'una pivot negre i la lesió d'una de local mantenia l'equilibri.

I aquí, en aquest moment, amb més de vuit minuts per endavant, és on la UESC ha evidenciat que és un equip compacte, segur de les seves possibilitats i amb ambició.
Lluitant totes i cadascuna de les pilotes, amb encert des de la línia de tres punts, amb gairebé dos triples consecutius llançats amb confiança, han trencat el partit.
Les locals han començat a precipitar-se i a fer nombroses faltes. Les negres, per la seva banda, amb un joc sòlid i sense escletxes, anaven augmentant les diferències fins arribar a onze (60 a 71). Finalment, el resultat ha quedat amb vuit punts de marge per les santcugatenques (65-73).

Amb aquesta victòria, la UESC continua comptant els seus partits per victòries i amb molt bones perspectives en aquesta fase regular A2.

Fins la setmana vinent, on rebran al CB Esparraguera al PAV1.